Ενημερωτικό σημείωμα Οκτωβρίου 2017

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε για τον προγραμματισμό δράσεων/ εκδηλώσεων/ ενεργειών του σχολείου μας, για το μήνα Οκτώβριο:

ΤηνΤρίτη10 ΟκτωβρίουπραγματοποιήθηκεΆσκησηΣεισμικήςΕτοιμότητας

ΤηνΤρίτη 17 Οκτωβρίου
• οι μαθητές/τριες της Γ΄& Δ΄τάξηςθα επισκεφθούν το Πολυχώρο «Μικροί Ήρωες» στην Πολίχνη και θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα "οι μικροί γεωργοί".
• οι μαθητές/τριες της Στ΄τάξης θα επισκεφθούν τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΑΡΤΟΥ (ΜΕΛ), για να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού και να ανακυκλώσουν βιβλία παλιά που έχουμε συγκεντρώσει στο σχολείο μας. Μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου αν έχετε βιβλία για ανακύκλωση μπορείτε να τα φέρετε στο σχολείο.
Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες της Α΄& Β΄τάξης θα επισκεφθούν το Πολυχώρο «Μικροί Ήρωες» στην Πολίχνη και θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα"Σοκολάτα".

ΤηνΤρίτη 31Οκτωβρίουοι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης θα επισκεφθούντο θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ»,στολιμάνιτης Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου έχουμε προγραμματίσει, το σχολείο μας να παρακολουθήσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τη διάσημη όπερα του Μότσαρτ «Ο Μαγικός Αυλός», σε διασκευή και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Θα πρέπει να γίνει προπληρωμή των εισιτηρίων, γι αυτό θα σας δοθεί δήλωση συμμετοχής στα τέλη του Οκτώβρη. Το συνολικό κόστος είναι 10 ευρώ (7 ευρώ το εισιτήριο + 3 ευρώ η μεταφορά).

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄&Στ΄τάξης θα πραγματοποιήσουν την 1η γιορτή Oktoberfest στο σχολείο μας. Ευχαριστούμε πολύ τις μητέρες των τμημάτων για τη συνεργασία.

Κάθε Παρασκευή θα λειτουργεί στο Σχολείο μας δανειστική βιβλιοθήκη. Υπεύθυνη δανειστικής βιβλιοθήκης: η κ. Βουρδόλη Μαρία
Το πρόγραμμα δανεισμού βιβλίων είναι το εξής:
Β΄και Γ΄τάξεις κάθε Παρασκευή στο πρώτο διάλειμμα
Δ΄, Ε΄και Στ΄τάξεις κάθε Παρασκευή στο δεύτερο διάλειμμα
Α΄τάξη μετά την 1η Φεβρουαρίου
Δεν επιτρέπεται η υπογράμμιση, το γράψιμο, το τσάκισμα ή το σχίσιμο σελίδας του βιβλίου που έχουμε δανειστεί. Σεβόμαστε τα βιβλία και προσέχουμε πολύ, δεν τα φθείρουμε και το πιο σημαντικό, δεν τα χάνουμε γιατί υποχρεούμαστε να τα αντικαταστήσουμε.
Οι καλοί τρόποι μέσα στο λεωφορείο βοηθούν να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος και πιο ασφαλής.Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομήςτο κάθε παιδί πρέπει να είναι ήσυχο, προσεκτικό, να μη σηκώνεται από τη θέση του, ούτε να κάνει καμιά κίνηση που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο το ίδιο ή τον/τη συμμαθητή/τριά του/της. Ο σεβασμός στα συναισθήματα των άλλων είναι δείγμα καλής ανατροφής και παιδείας. Δεν σχολιάζουμε και δεν κοροϊδεύουμε ποτέ κανέναν εξαιτίας της εθνικότητας, των γνώσεων ή των ικανοτήτων του.
Να έχουμε ένα όμορφο μήνα!!!

 

Εγγραφές, Μετεγγραφές για το σχολικό έτος 2017-18

1-10 Σεπτεμβρίου 2017

Αγιασμός: Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, 09:30

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ
ΑΓΙΑΣΜΟΥ
Με πολλή χαρά σας καλούμε στην τελετή του Αγιασμού για τη σχολική χρονιά 2017-18, που θα τελεστεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, στις 09:30, στον αύλειο χώρο του σχολείου μας. Οι μαθητές μας να έχουν μαζί τους και τη σχολική τους τσάντα, καθώς μετά τον αγιασμό θα δοθούν τα βιβλία. (πρώτα τεύχη)

Το λεωφορείο θα περάσει από τις στάσεις στις 8:30, ενώ η επιστροφή θα γίνει στις 10:00.

Το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει την ημέρα αυτή.

Η Διευθύντρια                  Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Συγκιρίδου Ευαγγελία   

Additional information