Ενημερωτικό σημείωμα Δεκεμβρίου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε για τον προγραμματισμό δράσεων/ εκδηλώσεων/ ενεργειών του σχολείου μας, για το μήνα Δεκέμβριο:

Την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου
Oι μαθητές/τριες της Ε΄ & Στ΄ τάξης θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Η Βυζαντινή τέχνη και τα Χριστούγεννα» στη Στέγη Πολιτισμού «Λυρικός Μικρός Πλανήτης» και θα επισκεφθούν τη Δημοτική Πινακοθήκη.

Την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου
Oι μαθητές/τριες του σχολείου θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Ασφάλεια στο σπίτι», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου μας.

Την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου
Από τις 13:00 έως τις 14:00 θα γίνει ενημέρωση των γονέων από τους/τις εκπαιδευτικούς και θα δοθεί η βαθμολογία του Α΄ τριμήνου. Παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών της Στ τάξης να βρίσκονται στο σχολείο στις 12:45 ώστε να γίνει ενημέρωση για την σχεδιαζόμενη εκδρομή στην Αθήνα. Παράλληλα θα λειτουργήσουν τα χριστουγεννιάτικα bazaar των Μικρών Οικολόγων και των μαθητών/τριών της Στ΄ τάξης.

Μέχρι την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου θα συγκεντρώνονται στο σχολείο μας είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα δοθούν ενόψει εορτών στο Φιλόπτωχο του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Νέας Ραιδεστού για να μοιραστούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι, ενδεικτικά: τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά κτλ.

Την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου
Η Στ΄ τάξη του σχολείου θα παρουσιάσει στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής δύο θεατρικές παραστάσεις στο χώρο του σχολείου μας. Ώρα έναρξης: 17:30.

Την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου
Η Α΄ τάξη θα παρουσιάσει στις 18:00 στο χώρο του σχολείου μας τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της με τίτλο: «Η Παπλωματού».

Την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου
Θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των μαθητών/τριών στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου. Τα παιδιά θα έρθουν κανονικά στο σχολείο και η μεταφορά τους από και προς το ναό θα γίνει με τα σχολικά λεωφορεία. Μετά τον εκκλησιασμό οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, θα πουν τα κάλαντα στη Νέα Ραιδεστό.

Καλό μήνα να έχουμε!!!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών/-τριών που είναι εγγεγραμμένοι και παρακολουθούν τα τμήματα του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος, πρέπει να επικαιροποιήσουν την εγγραφή τους.
Παρακαλείσθε να επιστρέψετε άμεσα την αίτηση που σας έχει σταλεί, έως 22 Νοεμβρίου 2017, η οποία και θα παραμείνει στο αρχείο του σχολείου (χωρίς την προσκόμιση νέων δικαιολογητικών, εκτός κι αν είναι αναγκαίο).

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, επ΄ευκαιρία της πανήγυρης του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου της Λακκιάς θα γίνει εκκλησιασμός των μαθητών στη Λακκιά.

Οι μαθητές θα έρθουν κανονικά το πρωί με τα λεωφορεία στο σχολείο και μετά θα γίνει η αναχώρηση για τη Λακκιά ( στις 9:30)

Την Παρασκευή 27-10-2017 και ώρα 08:30 π.μ. στο σχολείο μας, θα γίνει η σχολική μας γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από τους μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης και η παράδοση της σημαίας στους σημαιοφόρους και τους παραστάτες. Τα λεωφορεία θα περάσουν από τις στάσεις κανονικά ενώ η αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο θα γίνει στις 10:00 π.μ. με τα λεωφορεία.

Την ημέρα αυτή δε θα λειτουργήσει το ολοήμερο.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ ΄ τάξης στις 9:30 π.μ. θα μεταβούν στην εκκλησία με τη σημαία για τον εκκλησιασμό και την καθιερωμένη δοξολογία. Κατόπιν θα καταθέσουν στεφάνι στο Ηρώο. Οι υπόλοιπες τάξεις θα συγκεντρωθούν στις 10:15 π.μ. στην αυλή του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου (απέναντι από την Εκκλησία) για να οδηγηθούν στο χώρο που θα γίνει η παρέλαση. Στο τέλος της παρέλασης οι γονείς θα παραλάβουν τους/τις μαθητές/τριες από το πάρκο απέναντι από το Πολιτιστικό.

Την ημέρα αυτή δε θα υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείων.

Η ενδυμασία όλων των παιδιών για την ημέρα της παρέλασης θα είναι:
? Για τα αγόρια: άσπρο πουκάμισο, μπλε σκούρο παντελόνι και μαύρα παπούτσια.
? Για τα κορίτσια: άσπρο πουκάμισο, μπλε φούστα, μπλε καλτσόν και μαύρα παπούτσια.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Ενημερωτικό σημείωμα Οκτωβρίου 2017

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε για τον προγραμματισμό δράσεων/ εκδηλώσεων/ ενεργειών του σχολείου μας, για το μήνα Οκτώβριο:

ΤηνΤρίτη10 ΟκτωβρίουπραγματοποιήθηκεΆσκησηΣεισμικήςΕτοιμότητας

ΤηνΤρίτη 17 Οκτωβρίου
? οι μαθητές/τριες της Γ΄& Δ΄τάξηςθα επισκεφθούν το Πολυχώρο «Μικροί Ήρωες» στην Πολίχνη και θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα "οι μικροί γεωργοί".
? οι μαθητές/τριες της Στ΄τάξης θα επισκεφθούν τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΑΡΤΟΥ (ΜΕΛ), για να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού και να ανακυκλώσουν βιβλία παλιά που έχουμε συγκεντρώσει στο σχολείο μας. Μέχρι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου αν έχετε βιβλία για ανακύκλωση μπορείτε να τα φέρετε στο σχολείο.
Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες της Α΄& Β΄τάξης θα επισκεφθούν το Πολυχώρο «Μικροί Ήρωες» στην Πολίχνη και θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα"Σοκολάτα".

ΤηνΤρίτη 31Οκτωβρίουοι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης θα επισκεφθούντο θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ»,στολιμάνιτης Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου έχουμε προγραμματίσει, το σχολείο μας να παρακολουθήσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τη διάσημη όπερα του Μότσαρτ «Ο Μαγικός Αυλός», σε διασκευή και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Θα πρέπει να γίνει προπληρωμή των εισιτηρίων, γι αυτό θα σας δοθεί δήλωση συμμετοχής στα τέλη του Οκτώβρη. Το συνολικό κόστος είναι 10 ευρώ (7 ευρώ το εισιτήριο + 3 ευρώ η μεταφορά).

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄&Στ΄τάξης θα πραγματοποιήσουν την 1η γιορτή Oktoberfest στο σχολείο μας. Ευχαριστούμε πολύ τις μητέρες των τμημάτων για τη συνεργασία.

Κάθε Παρασκευή θα λειτουργεί στο Σχολείο μας δανειστική βιβλιοθήκη. Υπεύθυνη δανειστικής βιβλιοθήκης: η κ. Βουρδόλη Μαρία
Το πρόγραμμα δανεισμού βιβλίων είναι το εξής:
Β΄και Γ΄τάξεις κάθε Παρασκευή στο πρώτο διάλειμμα
Δ΄, Ε΄και Στ΄τάξεις κάθε Παρασκευή στο δεύτερο διάλειμμα
Α΄τάξη μετά την 1η Φεβρουαρίου
Δεν επιτρέπεται η υπογράμμιση, το γράψιμο, το τσάκισμα ή το σχίσιμο σελίδας του βιβλίου που έχουμε δανειστεί. Σεβόμαστε τα βιβλία και προσέχουμε πολύ, δεν τα φθείρουμε και το πιο σημαντικό, δεν τα χάνουμε γιατί υποχρεούμαστε να τα αντικαταστήσουμε.
Οι καλοί τρόποι μέσα στο λεωφορείο βοηθούν να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος και πιο ασφαλής.Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομήςτο κάθε παιδί πρέπει να είναι ήσυχο, προσεκτικό, να μη σηκώνεται από τη θέση του, ούτε να κάνει καμιά κίνηση που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο το ίδιο ή τον/τη συμμαθητή/τριά του/της. Ο σεβασμός στα συναισθήματα των άλλων είναι δείγμα καλής ανατροφής και παιδείας. Δεν σχολιάζουμε και δεν κοροϊδεύουμε ποτέ κανέναν εξαιτίας της εθνικότητας, των γνώσεων ή των ικανοτήτων του.
Να έχουμε ένα όμορφο μήνα!!!

 

Εγγραφές, Μετεγγραφές για το σχολικό έτος 2017-18

1-10 Σεπτεμβρίου 2017

Αγιασμός: Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, 09:30

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ
ΑΓΙΑΣΜΟΥ
Με πολλή χαρά σας καλούμε στην τελετή του Αγιασμού για τη σχολική χρονιά 2017-18, που θα τελεστεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, στις 09:30, στον αύλειο χώρο του σχολείου μας. Οι μαθητές μας να έχουν μαζί τους και τη σχολική τους τσάντα, καθώς μετά τον αγιασμό θα δοθούν τα βιβλία. (πρώτα τεύχη)

Το λεωφορείο θα περάσει από τις στάσεις στις 8:30, ενώ η επιστροφή θα γίνει στις 10:00.

Το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει την ημέρα αυτή.

Η Διευθύντρια                  Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Συγκιρίδου Ευαγγελία   

Additional information