Σύλλογος Γονέων

Σύλλογος Γονέων 2022-23

Αμπαδίνη Εύη -ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κοτζαμπάση Νάντια -ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δουλγερίδου Έλενα - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καποδίστρια Ιωάννα - ΤΑΜΙΑΣ
Χαραλαμπίδου Σμαράγδα -ΜΕΛΟΣ
Κηπουρός Θανάσης - ΜΕΛΟΣ
Ταλούμης Νίκος - ΜΕΛΟΣ 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3/10/21

Την Κυριακή 3/10/2021 και ώρα 6:00μμ , μετά από πρόσκληση του πρώτου σε ψήφους συμβούλου , Γκόνη Ηλια, συνήλθαν σε συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ο Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού . Μετά από ανοιχτή ψηφοφορία ορίστηκαν οι ιδιότητες των μελών ως εξής:
Γκόνης Ηλίας -ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κοτζαμπάση Νάντια -ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δουλγερίδου Έλενα -ΤΑΜΙΑΣ
Αμπαδίνη Εύη - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τουτσογλίδου Άννα -ΜΕΛΟΣ
Παπαδοπούλου Μαρία - ΜΕΛΟΣ
Καποδίστρια Ιωάννα - ΜΕΛΟΣ

11/01/2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μέλη του συλλόγου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας ολοκληρώθηκε στις 18-12-2020. Ωστόσο, λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού (αναστολή συναθροίσεων, περιορισμός κυκλοφορίας κλπ.), δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση και η εκλογική διαδικασία για νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.
Τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. παραμένουμε προσωρινά και επικουρικά και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα σας ενημερώσουμε για τον προγραμματισμό των εκλογών. Ελπίζουμε να έχουμε τη χαρά νέων υποψηφιοτήτων, γιατί είναι σημαντικό να ανανεώνεται η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη και χαρά.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σας προσκαλεί:

α) στον αποκριάτικό του χορό, στη Disko Blue Sky, την Παρασκευή 14-2-2020 ώρα 3:30-7:30μ.μ

Τιμή εισόδου 7 ευρώ (περιλαμβάνει χυμό και κρουασάν για τα παιδιά, κρασί ή μπύρα για τους ενήλικες.

και

β) σε ενημερωτική εκδήλωση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου παιδικής ηλικίας , στο καφέ ''Ανέμι'', το Σάββατο 15 φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6μ.μ.

Ομιλητές :Δρ Σαράντος Παπαδόπουλος, Μαστολόγος - Χειρουργός μαστού

Δρ. Κατερίνα Κόιου, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος

Δρ. Ειρήνη Τζήμου, Παιδίατρος

 

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού

22ο χλμ Θεσ/νίκης – Πολυγύρου, ΑΦΜ: 997350489, Ζ' ΔΟΥ Θεσ/νίκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., facebook: Β.Δημοτικό Ν.Ραιδεστού Σύλλογος Γονέων

Νέα Ραιδεστός, 17/12/2019 Αριθ. Πρωτ.: 06

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, μέλη του συλλόγου

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», που βρίσκεται ανεβαίνοντας για τον οικισμό Φιλοθέη. Στην επίσκεψη θα συμμετέχουν γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί. Θα τραγουδήσουμε Παραδοσιακά Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια. Όποια παιδιά επιθυμούν, μπορούν να διαβάσουν και κάποιο ποίημα ή μικρό κείμενο της επιλογής τους. Το σημείο συνάντησής μας είναι στο παρκινγκ της Μονάδας «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» στις 11:30πμ!

Ο παππούς και η γιαγιά. Δύο πρόσωπα τόσο αναγκαία για τα μικρά παιδιά... για τα μεγαλύτερα παιδιά... για όλα τα παιδιά! Πιστεύουμε ότι η χαρά που θα εισπράξουμε όλοι θα είναι μεγάλη!

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Μία έρευνα στο Boston College αναφέρει ότι «μία συναισθηματικά ζεστή σχέση των παππούδων και των γιαγιάδων με τα παιδιά σχετίζεται με λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης και στις δύο γενιές».

 

Νέα Ραιδεστός, 11 Νοεμβρίου 2019
Αριθμ. Πρωτ.: 5

Αγαπητοί γονείς,
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού ιδρύθηκε το 2008, είναι μη κερδοσκοπικός και ως σκοπό έχει τη συμπαράσταση στο έργο του σχολείου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποιεί, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω δραστηριότητες:
- Προσφορά γραφικής ύλης για τα παιδιά της Α' τάξης, ως αναμνηστικό την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.
- Οικονομική κάλυψη κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας για όλους τους μαθητές και δασκάλους του σχολείου.
- Αγορά αναμνηστικών για τους τυχερούς της κοπής για κάθε τμήμα του σχολείου.
- Οργάνωση και οικονομική κάλυψη αρτοκλασίας την γιορτή των Τριών Ιεραρχών.
- Τήρηση του εθίμου της Τσικνοπέμπτης με προφορά σάντουιτς και χυμών σε όλους τους μαθητές του σχολείου.
- Προσφορά αναμνηστικών στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, ως ενθύμιο της φοίτησής τους στο δημοτικό σχολείο.
- Διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ σχολείου και οικογένειας.
- Οικονομική στήριξη του σχολείου στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
- Επιδιόρθωση ή αγορά ανταλλακτικών για την κάλυψη βλαβών σε συσκευές και εξοπλισμό του σχολείου.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες καλύπτονται οικονομικά από τον Σύλλογο, έσοδο του οποίου είναι οι ετήσιες συνδρομές των μελών του.
Σας ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα ανταπόκρισή σας σχετικά με την ετήσια συνδρομή και σας ενημερώνουμε ότι αυτή ανέρχεται σε:
• 10ευρώ στην περίπτωση που εργάζονται και οι δυο γονείς
• 5ευρώ στην περίπτωση που εργάζεται ο ένας γονέας
• 5ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες
• Μηδενική συνδρομή για την περίπτωση που και οι δυο γονείς είναι άνεργοι
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον επισυναπτόμενο φάκελο και μέσω των παιδιών να δώσετε τα χρήματα της συνδρομής στους δασκάλους και στις δασκάλες.
Σας παρακαλούμε να σημειώσετε πάνω στον φάκελο το ονοματεπώνυμο και την ηλεκτρονική διεύθυνση του γονέα, καθώς και το ονοματεπώνυμο και την τάξη του παιδιού.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί σχετικά με τα παιδιά μας.
Καλή σχολική χρονιά!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

 

 

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού

22οχλμθεσ/νίκης – Πολυγύρου, ΑΦΜ: 997350489, Ζ' ΔΟΥ θεσ/νίκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., facebook: Β.ΔημοτικόΝ.Ραιδεστού Σύλλογος Γονέων

Νέα Ραιδεστός 10/12/2018 Αριθ. Πρωτ.: 23

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, μέλη του Συλλόγου ,

Σας καλούμε στην ετήσια ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου, την ΤΡΙΤΗ 18ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018και ώρα 18:30στο χώρο του σχολείου.
Λόγω της συμπλήρωσης της διετούς θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Συλλόγου, στη συγκεκριμένη συνέλευση θα γίνει απολογισμός των δραστηριοτήτων του ΔΣ και εκλογές για την εκλογή νέου ΔΣ. Παράλληλα όμως, όπως σε κάθε Γενική Συνέλευση, θα γίνει και συζήτηση για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την εκπαίδευση των μαθητών καθώς και για όποιο άλλο σχετικό θέμα σας απασχολεί.

Με βάση τα παραπάνω, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :
1. Εκλογή Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης.
2. Προτάσεις και συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τα μέλη και αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την εκπαίδευση των μαθητών.
3. Απολογισμός πεπραγμένων και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ.
4. Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής
5. Έγκριση απολογισμού των πεπραγμένων και του ταμείου του Συλλόγου και απαλλαγή του ΔΣ.
6. Έγκριση του προϋπολογισμού των οικονομικών του τρέχοντος έτους.
7. Ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής για την διενέργεια των εκλογών.
8. Ψηφοφορία για εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στη Σχολική Επιτροπή και την Ένωση Γονέων για τη διετία 2018-2020.

Για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης και τη διεξαγωγή των εκλογών πρέπει να υπάρχει απαρτία, δηλαδή να συμμετέχει τουλάχιστοντο 1/3 των γονέων/μελών του συλλόγου που έχουν πληρώσει την ετήσια συνδρομή τους. Επίσης, για την εκλογή αντιπροσώπων του Συλλόγου στην Σχολική Επιτροπή και στην Ένωση Γονέων απαιτείται η συμμετοχή στις εκλογές γονέων/μελών που εκπροσωπούν το 1/3 των μαθητών του σχολείου.Πριν από την έναρξη της Συνέλευσης και της εκλογικής διαδικασίας θα μπορείτε να τακτοποιήσετε τη συνδρομή σας προς τον σύλλογο για τη σχολική χρονιά 2018-2019, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.
Για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας και τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτή, τα θέματα 1-7 θα συζητηθούν την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018ενώ η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί τηνΤετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, 13.15-14.30, παράλληλα με την παράδοση των βαθμών του τριμήνου στα παιδιά.
Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν και οι δύο γονείς κάθε μαθητή, αλλά ο κάθε γονέας έχει δικαίωμα μίας μόνο ψήφου, ανεξάρτητα από πόσα παιδιά του φοιτούν στο σχολείο. Οι γονείς/μέλη που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το ΔΣ του συλλόγου ή την Εξελεγκτική Επιτροπή, ή αντιπρόσωποι στη Σχολική Επιτροπή και στην Ένωση Γονέων, πρέπει να είναι ταμειακά εντάξει και να το δηλώσουν το αργότερο μέχρι την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης στο Προεδρείο αυτής. Ωστόσο για την καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας, αλλά και για την περίπτωση που κάποιος γονέας/κηδεμόνας που θέλει να θέσει υποψηφιότητα δεν μπορεί να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση, προτείνουμε όσοι προτίθενται να θέσουν υποψηφιότητα να στείλουν σχετικό email στην Γεν. Γραμματέα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και στον Πρόεδρο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) του συλλόγου.
Τέλος, να τονίσουμε ότι τα παιδιά μας και το σχολείο χρειάζονται ανθρώπους που να θέλουν να προσφέρουν και να καλυτερέψουν την καθημερινότητα τους, με γνώμονα την καλή διάθεση. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει αυτόν ακριβώς τον σκοπό, δηλαδή τη συνεργασία μεταξύ γονέων/κηδεμόνων/οικογένειας και διδακτικού προσωπικού του σχολείου για την αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων που αφορούν το εκπαιδευτικό έργο και την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου σε όλους τους τομείς. Με βάση τα παραπάνω, θέλουμε να σας παροτρύνουμε να συμμετέχετε τόσο στη Γενική Συνέλευση, όσο και ως μέλη στο νέο ΔΣ του Συλλόγουή στην Εξελεγκτική Επιτροπή, ή ως αντιπρόσωποι στη Σχολική Επιτροπή και στην Ένωση Γονέων.
Τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ σας ευχαριστούμε όλες και όλους θερμά για τη συνεργασία που είχαμε τα δύο τελευταία χρόνια!
Με εκτίμηση
για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Δρούζας Μαρία Νάνου

 

 

 

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού

22οχλμθεσ/νίκης – Πολυγύρου, ΑΦΜ: 997350489, Ζ' ΔΟΥ θεσ/νίκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., facebook: Β.ΔημοτικόΝ.Ραιδεστού Σύλλογος Γονέων

Νέα Ραιδεστός, 29 Νοεμβρίου 2018 Α.Π:21

 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού ιδρύθηκε το 2008, είναι μη κερδοσκοπικός και έχειως κύριο σκοπότη συμπαράσταση στο έργο του σχολείου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣύλλογοςΓονέων και Κηδεμόνων πραγματοποιεί, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω δραστηριότητες:
- Επιδιόρθωση ή αγορά ανταλλακτικών για την κάλυψη βλαβών σε συσκευές και μηχανήματα του σχολείου.
- Οργάνωση και οικονομική κάλυψη αρτοκλασίας την γιορτή των Τριών Ιεραρχών.
- Οικονομική κάλυψη κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου και αγορά αντίστοιχων αναμνηστικών για κάθε «φλουρί».
- Τήρηση του εθίμου της Τσικνοπέμπτης με προφορά σουβλακίων και χυμών στους μαθητές του σχολείου.
- Διοργάνωση αποκριάτικου χορού.
- Διοργάνωση της «Γιορτής της Άνοιξης» (Μάιος 2018) με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή για το σχολείο.
- Διοργάνωση ομιλιών από ειδικούς επιστήμονες (π.χ. ψυχολόγους) σε θέματα που αφορούν τα παιδιάκαι
- Οικονομική κάλυψη υλοποίησης επιμορφωτικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά του σχολείου.
- Προσφορά αναμνηστικών στους μαθητές που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς μαθηματικών, ποίησης, μουσικής, λογοτεχνίας, κτλ κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
- Προσφορά γραφικής ύλης (τετράδιο, μολύβια, γόμα, κτλ) για τα παιδιά της Α' τάξης, ως αναμνηστικό την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.
- Προσφορά αναμνηστικών στους αποφοιτούντες μαθητές της ΣΤ' τάξης, ως ενθύμιο της φοίτησής τους στο δημοτικό σχολείο.
Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες καλύπτονται οικονομικά από τον Σύλλογο, μοναδικό έσοδο του οποίου είναι οι ετήσιες συνδρομές των μελών του και οι τυχόν δωρεές. Όπως γνωρίζετε (απόφαση Γ.Σ.22/10/2017), η ετήσια συνδρομή (ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο) ανέρχεται σε:
α. 10ευρώ στην περίπτωση που εργάζονται και οι δυο γονείς/κηδεμόνες
β. 5ευρώ στην περίπτωση που εργάζεται ο ένας γονέας/κηδεμόνας
γ. 5ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες
δ. Μηδενική συνδρομή για την περίπτωση που και οι δυο γονείς/κηδεμόνες είναι άνεργοι
Για την πληρωμή της συνδρομής σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον επισυναπτόμενο φάκελο και μέσω των παιδιών να τον παραδώσετε στον/η δάσκαλο/ατης τάξης.
Σας παρακαλούμε να σημειώσετε πάνω στον φάκελο το ονοματεπώνυμο και την ηλεκτρονική διεύθυνση του γονέα/κηδεμόνα, καθώς καιτοονοματεπώνυμο και την τάξη του παιδιού.Η ηλεκτρονική διεύθυνση του γονέα/κηδεμόνα ζητείται στο πλαίσιο της πιο άμεσης και αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ μας.
Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας τόσο για την ετήσια συνδρομή όσο και για την, με οποιονδήποτε τρόπο, βοήθεια και συμπαράστασή σας στο έργο του συλλόγου.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί σχετικά με τα παιδιά μας, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου (email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,facebook: Β.ΔημοτικόΝ.Ραιδεστού Σύλλογος Γονέων).
Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι οργανώνεται από τον Σύλλογο ομιλία σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, για την οποία θα σας ενημερώσουμε περαιτέρω σε επόμενη επικοινωνία μας. Επίσης, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι τον Δεκέμβριο πρόκειται να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και να σας παροτρύνουμε να συμμετάσχετε σε αυτό. Για την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών καθώς και για τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Διοικητικό Συμβούλιο, θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά σε επόμενη επικοινωνία μας.

Με εκτίμηση
για το Δ.Σ. του Συλλόγου


Ο Πρόεδρος                       Η Γραμματέας

Ανδρέας Δρούζας                  Μαρία Νάνου

 

 

 

TAΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , 11:30 π.μ. στο χώρο του σχολείου

 (θέματα: Δραστηριότητες Δ.Σ, οικονομική κατάσταση Συλλόγου, διαφοροποίηση ετήσιας συνδρομής,  ασφαλή μεταφορά μαθητών κλπ)

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μέλη του Συλλόγου,
Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το Διοικητικό Συμβούλιο αυτού, σας καλεί σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρα 18:30 στο χώρο του σχολείου.
Το θέμα της συνέλευσης είναι:
«Ασφαλής μεταφορά των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ραιδεστού».
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ 05-12-2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες και μέλη του Συλλόγου ,
την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου όπου εγκρίθηκε ομόφωνα ο απολογισμός δραστηριοτήτων και ο οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ. για την διετία 2014-2016 και στη συνέχεια ορίστηκαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής . Λόγω μικρής συμμετοχής κρίθηκε αναγκαία (όπως προβλέπεται και από το καταστατικό) η μεταφορά της διαδικασίας εκλογής την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 12:00-14:00 στο χώρο του σχολείου παράλληλα με την παράδοση της βαθμολογίας ώστε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη συμμετοχή στην διαδικασία .
Την συγκεκριμένη ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου , Εξελεγκτικής Επιτροπής και Εκπροσώπων στην Ένωση Γονέων Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε να δηλώσετε υποψηφιότητα για τα παραπάνω όργανα στέλνοντας e-mail στον κ. Χριστόπουλο Αναστάσιο (πρόεδρος εφορευτικής επιτροπής ) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με κοινοποίηση στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 .
Όπως καταλαβαίνετε, η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη .
Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν και οι δύο γονείς κάθε μαθητή, αλλά ο κάθε γονέας έχει δικαίωμα μίας μόνο ψήφου , ανεξάρτητα από πόσα παιδιά του φοιτούν στο σχολείο .

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ 29-11-2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες και μέλη του Συλλόγου ,
σας καλούμε στην ετήσια ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου, την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 και ώρα 13:00 μμ στο χώρο του σχολείου .
Λόγω της συμπλήρωσης της διετούς θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Συλλόγου, στη συγκεκριμένη συνέλευση θα γίνει απολογισμός των δραστηριοτήτων του ΔΣ και εκλογές για την εκλογή νέου ΔΣ. Παράλληλα όμως, όπως σε κάθε Γενική Συνέλευση, θα γίνει και συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την εκπαίδευση των μαθητών καθώς και για όποιο σχετικό θέμα σας απασχολεί.
Επειδή στις 2προηγούμενες συνελεύσεις δεν προσήλθε ο απαραίτητος αριθμός γονέων/μελών, η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές θα επαναληφθούν για τρίτη και τελευταία φορά την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 στις 13.00 μμ. Στην τρίτη αυτή συνέλευση δεν απαιτείται απαρτία και η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων γονέων/μελών του Συλλόγου, όμωςγια την εκλογή αντιπροσώπων του Συλλόγου στην Σχολική Επιτροπή και στην Ένωση Γονέων απαιτείται η συμμετοχή στις εκλογές γονέων/μελών που εκπροσωπούν το 1/3 των μαθητών του σχολείου.
Όπως καταλαβαίνετε, η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη .
Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν και οι δύο γονείς κάθε μαθητή, αλλά ο κάθε γονέας έχει δικαίωμα μίας μόνο ψήφου, ανεξάρτητα από πόσα παιδιά του φοιτούν στο σχολείο. Οι γονείς/μέλη που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το ΔΣ του συλλόγου, πρέπει να είναι ταμειακά εντάξει και να το δηλώσουν στο Προεδρείο της ΓΣ την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.
Πριν από την έναρξη της Συνέλευσης θα μπορείτε να τακτοποιήσετε και τη συνδρομή σας προς τον σύλλογο για τη σχολική χρονιά 2016-2017 .
Τα παιδιά μας και το σχολείο χρειάζονται ανθρώπους που να θέλουν να προσφέρουν και να καλυτερέψουν την καθημερινότητα τους, με γνώμονα την καλή διάθεση. Τέλος, με βάση τα παραπάνω, θέλουμε να σας παροτρύνουμε να συμμετέχετε τόσο στη Γενική Συνέλευση, όσο και ως μέλη στο νέο ΔΣ του Συλλόγου.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για τη συνεργασία που είχαμε τα δύο τελευταία χρόνια!
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

Ν.ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ  01/02/2016

               ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες και μέλη του Συλλόγου ,

Σας καλούμε στην ετήσια ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

την ΚΥΡΙΑΚΗ 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016  και ώρα  13:00  στο χώρο του σχολείου .

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι : 

1. Λογοδοσία για τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου .

2. Έγκριση απολογισμού των πεπραγμένων και του ταμείου του Συλλόγου  .

3. Έγκριση του προϋπολογισμού των οικονομικών για το έτος 2016.

4. Ενημέρωση για καίρια ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και συνέχιση του 

συλλόγου και λήψη αποφάσεων για την εύρυθμη διαχείριση του συλλόγου .

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.

                             Με εκτίμηση

                  Το Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων .

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,

σε συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας μας σας ενημερώνουμε ότι με την μεγάλη ανταπόκριση σας και τις απαντήσεις σας στο ερωτηματολόγιο ξεκινάμε με την πρώτη μας συνάντηση με τον ψυχολόγο . 

Η εκδήλωση θα κινηθεί πάνω σε δύο άξονες.

Ο πρώτος θα αφορά "το παιδί στο σπίτι"και ο δεύτερος θα αφορά "το παιδί στο σχολείο"

Στον πρώτο άξονα ουσιαστικά θα κινηθούμε στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μεγάλωμα του παιδιού κατά την παιδική ηλικία, όπου θα αναφερθούμε στο πως οι γονείς μπορούν να αντιμετωπίζουν τα όρια πειθαρχίας και ελευθερίας στο πλαίσιο αυτονομίας των παιδιών, αγωνίες και άγχη που βιώνουν τα παιδιά σ' αυτή την ηλικία, πως "στεκόμαστε" απέναντι σ' αυτά, ώστε να τονώσουμε πιθανά προβλήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης. 

Στο δεύτερο άξονα θα συνδέσουμε όλα τα παραπάνω με το διάβασμα και το σχολείο, πως προετοιμάζουμε το παιδί για το σχολείο και του μαθαίνουμε να διαβάζει, πως λειτουργούν οι ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού στο διάβασμα ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο και όχι ως αντίπαλο. 

Όλα τα παραπάνω θα εμπλουτίζονται με πραγματικά παραδείγματα, τα οποία μπορεί να προκύπτουν και από το κοινό που θα παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Ν. Ραιδεστού.

Θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου και  γενική συνέλευση με καίρια ζητήματα που αφορούν την λειτουργία και συνέχιση του συλλόγου ( θα σας σταλεί σχετική  πρόσκληση  και ενημέρωση ) .

                                           Το Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων .

 

 

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες , σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία , πρόοδο και ευημερία .

     Ηδη φτάσαμε αισίως στο δεύτερο τρίμηνο του σχολικού έτους 2015-2016 και μέχρι σήμερα ενεργοποιήθηκε ο σύλλογος για την επίλυση πρακτικών ζητημάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας . Ωστόσο ο ρόλος του συλλόγου δεν περιορίζεται μόνο σε τέτοια ζητήματα , και στο πλαίσιο αυτό ο σύλλογος προτίθεται και με την δική σας βοήθεια και συμμετοχή να οργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων .

Ξεκινάμε λοιπόν αυτή την σειρά εκδηλώσεων προσκαλώντας στο σχολείο μας τον ψυχολόγο Σιαπερόπουλο Νικόλαο για να μιλήσουμε και να προβληματιστούμε πίνοντας ένα καφέ .

Επειδή τα θέματα αυτά είναι πολλά σε πλήθος , προτάθηκαν από τον ψυχολόγο τα παρακάτω 26 καίρια θέματα που αφορούν τα παιδιά μας και τη ζωή τους τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στο σχολείο . Προφανώς επειδή δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν όλα αυτά σε μία εκδήλωση , παρακαλούμε να επιλέξετε εσείς τα 5 (πέντε) θέματα που θεωρείτε  ως πιο σημαντικά για να διαμορφωθεί  ανάλογα  η  θεματολογία  της πρώτης αυτής συνάντησης .  

                                           ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

 1. Ανησυχία - άγχος - αγωνία
 2. Αντικοινωνική συμπεριφορά του παιδιού
 3. Άσχημες οικογενειακές σχέσεις
 4. Γονείς που εργάζονται πολλές ώρες
 5. Διαταραχές μάθησης
 6. Εγκατάλειψη σχολείου
 7. Ευερεθιστότητα
 8. Η αυτονομία του παιδιού
 9. Η μετάβαση στο γυμνάσιο
 10. Η σχέση με τα αδέρφια
 11. Κακές σχολικές επιδόσεις
 12. Λάθη στο μεγάλωμα που παιδιού
 13. Ο ρόλος της μητέρας και του πατέρα
 14. Παιδί και διαζύγιο
 15. Πειθαρχία και ελευθερία
 16. Προβλήματα συμπεριφοράς μέσα στην τάξη
 17. Προβλήματα συμπεριφοράς στο σπίτι
 18. Προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο
 19. Πως μαθαίνουμε στο παιδί να διαβάζει
 20. Πως να μην ξεσπάω τα νεύρα μου στο παιδί
 21. Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
 22. Συναισθηματικές διαταραχές
 23. το παιδί που αρνείται να διαβάσει
 24. Τρόποι αποδοτικότερου/αποτελεσματικότερου διαβάσματος
 25. Φοβίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά
 26. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε το παρακάτω απόκομμα και να το επιστρέψετε στον Διευθυντή του σχολείου μέχρι την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 .

Με τις καλύτερες ευχές για τη νέα χρονιά .

                                                                                                                       Το Δ.Σ. του Συλλόγου

-----------------

Ονοματεπώνυμο γονέα ? κηδεμόνα ?????.????????????.

Τηλέφωνο  ???????.??????E-MAIL ?????????????????.

Θέματα (5)  που θεωρείτε πιο σημαντικά . ??????????????..

 

 

 

pontikoserfarismata

 

 

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

           Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 6μ.μ  στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ραιδεστού θα γίνει συγκέντρωση για τη δημιουργία τμήματος Σχολής Γονέων της περιοχής.

Στη συνάντηση αυτή θα καθοριστούν οι ημέρες και οι ώρες που θα γίνονται οι συναντήσεις.

Πιστεύουμε  ότι είναι ένας θεσμός ο οποίος μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά στο δύσκολο αυτό ρόλο του γονέα. Ας το εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο για το καλό των παιδιών μας.

Additional information