Σύλλογος Γονέων

TAΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , 11:30 π.μ. στο χώρο του σχολείου

 (θέματα: Δραστηριότητες Δ.Σ, οικονομική κατάσταση Συλλόγου, διαφοροποίηση ετήσιας συνδρομής,  ασφαλή μεταφορά μαθητών κλπ)

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μέλη του Συλλόγου,
Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το Διοικητικό Συμβούλιο αυτού, σας καλεί σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρα 18:30 στο χώρο του σχολείου.
Το θέμα της συνέλευσης είναι:
«Ασφαλής μεταφορά των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ραιδεστού».
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ 05-12-2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες και μέλη του Συλλόγου ,
την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου όπου εγκρίθηκε ομόφωνα ο απολογισμός δραστηριοτήτων και ο οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ. για την διετία 2014-2016 και στη συνέχεια ορίστηκαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής . Λόγω μικρής συμμετοχής κρίθηκε αναγκαία (όπως προβλέπεται και από το καταστατικό) η μεταφορά της διαδικασίας εκλογής την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 12:00-14:00 στο χώρο του σχολείου παράλληλα με την παράδοση της βαθμολογίας ώστε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη συμμετοχή στην διαδικασία .
Την συγκεκριμένη ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου , Εξελεγκτικής Επιτροπής και Εκπροσώπων στην Ένωση Γονέων Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε να δηλώσετε υποψηφιότητα για τα παραπάνω όργανα στέλνοντας e-mail στον κ. Χριστόπουλο Αναστάσιο (πρόεδρος εφορευτικής επιτροπής ) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με κοινοποίηση στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 .
Όπως καταλαβαίνετε, η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη .
Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν και οι δύο γονείς κάθε μαθητή, αλλά ο κάθε γονέας έχει δικαίωμα μίας μόνο ψήφου , ανεξάρτητα από πόσα παιδιά του φοιτούν στο σχολείο .

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ 29-11-2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες και μέλη του Συλλόγου ,
σας καλούμε στην ετήσια ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου, την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 και ώρα 13:00 μμ στο χώρο του σχολείου .
Λόγω της συμπλήρωσης της διετούς θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Συλλόγου, στη συγκεκριμένη συνέλευση θα γίνει απολογισμός των δραστηριοτήτων του ΔΣ και εκλογές για την εκλογή νέου ΔΣ. Παράλληλα όμως, όπως σε κάθε Γενική Συνέλευση, θα γίνει και συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την εκπαίδευση των μαθητών καθώς και για όποιο σχετικό θέμα σας απασχολεί.
Επειδή στις 2προηγούμενες συνελεύσεις δεν προσήλθε ο απαραίτητος αριθμός γονέων/μελών, η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές θα επαναληφθούν για τρίτη και τελευταία φορά την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 στις 13.00 μμ. Στην τρίτη αυτή συνέλευση δεν απαιτείται απαρτία και η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων γονέων/μελών του Συλλόγου, όμωςγια την εκλογή αντιπροσώπων του Συλλόγου στην Σχολική Επιτροπή και στην Ένωση Γονέων απαιτείται η συμμετοχή στις εκλογές γονέων/μελών που εκπροσωπούν το 1/3 των μαθητών του σχολείου.
Όπως καταλαβαίνετε, η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη .
Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν και οι δύο γονείς κάθε μαθητή, αλλά ο κάθε γονέας έχει δικαίωμα μίας μόνο ψήφου, ανεξάρτητα από πόσα παιδιά του φοιτούν στο σχολείο. Οι γονείς/μέλη που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το ΔΣ του συλλόγου, πρέπει να είναι ταμειακά εντάξει και να το δηλώσουν στο Προεδρείο της ΓΣ την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.
Πριν από την έναρξη της Συνέλευσης θα μπορείτε να τακτοποιήσετε και τη συνδρομή σας προς τον σύλλογο για τη σχολική χρονιά 2016-2017 .
Τα παιδιά μας και το σχολείο χρειάζονται ανθρώπους που να θέλουν να προσφέρουν και να καλυτερέψουν την καθημερινότητα τους, με γνώμονα την καλή διάθεση. Τέλος, με βάση τα παραπάνω, θέλουμε να σας παροτρύνουμε να συμμετέχετε τόσο στη Γενική Συνέλευση, όσο και ως μέλη στο νέο ΔΣ του Συλλόγου.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για τη συνεργασία που είχαμε τα δύο τελευταία χρόνια!
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

Ν.ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ  01/02/2016

               ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες και μέλη του Συλλόγου ,

Σας καλούμε στην ετήσια ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

την ΚΥΡΙΑΚΗ 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016  και ώρα  13:00  στο χώρο του σχολείου .

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι : 

1. Λογοδοσία για τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου .

2. Έγκριση απολογισμού των πεπραγμένων και του ταμείου του Συλλόγου  .

3. Έγκριση του προϋπολογισμού των οικονομικών για το έτος 2016.

4. Ενημέρωση για καίρια ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και συνέχιση του 

συλλόγου και λήψη αποφάσεων για την εύρυθμη διαχείριση του συλλόγου .

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.

                             Με εκτίμηση

                  Το Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων .

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,

σε συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας μας σας ενημερώνουμε ότι με την μεγάλη ανταπόκριση σας και τις απαντήσεις σας στο ερωτηματολόγιο ξεκινάμε με την πρώτη μας συνάντηση με τον ψυχολόγο . 

Η εκδήλωση θα κινηθεί πάνω σε δύο άξονες.

Ο πρώτος θα αφορά "το παιδί στο σπίτι"και ο δεύτερος θα αφορά "το παιδί στο σχολείο"

Στον πρώτο άξονα ουσιαστικά θα κινηθούμε στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μεγάλωμα του παιδιού κατά την παιδική ηλικία, όπου θα αναφερθούμε στο πως οι γονείς μπορούν να αντιμετωπίζουν τα όρια πειθαρχίας και ελευθερίας στο πλαίσιο αυτονομίας των παιδιών, αγωνίες και άγχη που βιώνουν τα παιδιά σ' αυτή την ηλικία, πως "στεκόμαστε" απέναντι σ' αυτά, ώστε να τονώσουμε πιθανά προβλήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης. 

Στο δεύτερο άξονα θα συνδέσουμε όλα τα παραπάνω με το διάβασμα και το σχολείο, πως προετοιμάζουμε το παιδί για το σχολείο και του μαθαίνουμε να διαβάζει, πως λειτουργούν οι ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού στο διάβασμα ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο και όχι ως αντίπαλο. 

Όλα τα παραπάνω θα εμπλουτίζονται με πραγματικά παραδείγματα, τα οποία μπορεί να προκύπτουν και από το κοινό που θα παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Ν. Ραιδεστού.

Θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου και  γενική συνέλευση με καίρια ζητήματα που αφορούν την λειτουργία και συνέχιση του συλλόγου ( θα σας σταλεί σχετική  πρόσκληση  και ενημέρωση ) .

                                           Το Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων .

 

 

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες , σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία , πρόοδο και ευημερία .

     Ηδη φτάσαμε αισίως στο δεύτερο τρίμηνο του σχολικού έτους 2015-2016 και μέχρι σήμερα ενεργοποιήθηκε ο σύλλογος για την επίλυση πρακτικών ζητημάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας . Ωστόσο ο ρόλος του συλλόγου δεν περιορίζεται μόνο σε τέτοια ζητήματα , και στο πλαίσιο αυτό ο σύλλογος προτίθεται και με την δική σας βοήθεια και συμμετοχή να οργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων .

Ξεκινάμε λοιπόν αυτή την σειρά εκδηλώσεων προσκαλώντας στο σχολείο μας τον ψυχολόγο Σιαπερόπουλο Νικόλαο για να μιλήσουμε και να προβληματιστούμε πίνοντας ένα καφέ .

Επειδή τα θέματα αυτά είναι πολλά σε πλήθος , προτάθηκαν από τον ψυχολόγο τα παρακάτω 26 καίρια θέματα που αφορούν τα παιδιά μας και τη ζωή τους τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στο σχολείο . Προφανώς επειδή δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν όλα αυτά σε μία εκδήλωση , παρακαλούμε να επιλέξετε εσείς τα 5 (πέντε) θέματα που θεωρείτε  ως πιο σημαντικά για να διαμορφωθεί  ανάλογα  η  θεματολογία  της πρώτης αυτής συνάντησης .  

                                           ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

 1. Ανησυχία - άγχος - αγωνία
 2. Αντικοινωνική συμπεριφορά του παιδιού
 3. Άσχημες οικογενειακές σχέσεις
 4. Γονείς που εργάζονται πολλές ώρες
 5. Διαταραχές μάθησης
 6. Εγκατάλειψη σχολείου
 7. Ευερεθιστότητα
 8. Η αυτονομία του παιδιού
 9. Η μετάβαση στο γυμνάσιο
 10. Η σχέση με τα αδέρφια
 11. Κακές σχολικές επιδόσεις
 12. Λάθη στο μεγάλωμα που παιδιού
 13. Ο ρόλος της μητέρας και του πατέρα
 14. Παιδί και διαζύγιο
 15. Πειθαρχία και ελευθερία
 16. Προβλήματα συμπεριφοράς μέσα στην τάξη
 17. Προβλήματα συμπεριφοράς στο σπίτι
 18. Προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο
 19. Πως μαθαίνουμε στο παιδί να διαβάζει
 20. Πως να μην ξεσπάω τα νεύρα μου στο παιδί
 21. Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
 22. Συναισθηματικές διαταραχές
 23. το παιδί που αρνείται να διαβάσει
 24. Τρόποι αποδοτικότερου/αποτελεσματικότερου διαβάσματος
 25. Φοβίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά
 26. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε το παρακάτω απόκομμα και να το επιστρέψετε στον Διευθυντή του σχολείου μέχρι την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 .

Με τις καλύτερες ευχές για τη νέα χρονιά .

                                                                                                                       Το Δ.Σ. του Συλλόγου

-----------------

Ονοματεπώνυμο γονέα ? κηδεμόνα ?????.????????????.

Τηλέφωνο  ???????.??????E-MAIL ?????????????????.

Θέματα (5)  που θεωρείτε πιο σημαντικά . ??????????????..

 

 

 

pontikoserfarismata

 

 

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

           Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 6μ.μ  στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ραιδεστού θα γίνει συγκέντρωση για τη δημιουργία τμήματος Σχολής Γονέων της περιοχής.

Στη συνάντηση αυτή θα καθοριστούν οι ημέρες και οι ώρες που θα γίνονται οι συναντήσεις.

Πιστεύουμε  ότι είναι ένας θεσμός ο οποίος μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά στο δύσκολο αυτό ρόλο του γονέα. Ας το εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο για το καλό των παιδιών μας.

Additional information